news        mail   location

 
 

Este foarte important și este bine, ca „tainele” în domeniul Medicinei să fie cunoscute de cât mai mulți oameni. A cunoaște bine „tainele” sănătății înseamnă să te pregătești zi de zi, cum să reziști într-o lume atât de diversă și otrăvită, mai ales de cei mai mulți dintre noi.

 

Dacă ne gândim numai la potopul de gunoaie, care ne inundă peste tot, se pune problema gravă, a lipsei de educație personală și civică. Când vezi peste tot aruncate, tot felul de deșeuri, până la cele nucleare, care se mai ard, pe ici-colea...putem spune că suntem fabricanți de gunoaie! Știm că Dunărea adună dejecțiile (cum spun unii) din câteva țări pe unde trece și adună și tot adună, de aceea și Delta Dunării este o „bogăție multinațională” și deci, trebuie igienizată toată apa fluviului care traversează Europa Centrală și de Răsărit. Acum deversează apele plecate de la Hidrocentrala de pe Nipru, o altă problemă ecologică europeană.

Dar să trecem de la educație ecologică la educație medicală, între cele două educații fiind o interdependență.

Prima grijă a medicului specialist este să descopere boala care bântuie pacientul. Savantul chirurg Alexandru Ciurea, avertizează: „Este foarte dur, foarte greu, foarte invalidant pentru un pacient să vii și să trântești direct un diagnostic de afecțiune cranio-cerebral grav. De exemplu: „Dumneavoastră aveți o boală, iar această boală este cancer cerebral.” Nu se poate emite așa ceva niciodată! În primul rând nu se spune, pentru că este o lovitură dată psihicului pacientului. În al doilea rând, chirurgul riscă să piardă încrederea venită din partea pacientului, prin această „sinceritate” brutală, inadmisibilă. Iar în al treilea rând, nu poți ști dacă pacientul are într-adevăr o tumoră cerebrală sau o altă afecțiune gravă.”

Putem afirma că stabilirea diagnosticului adevărat este o problemă extrem de importantă pentru sănătatea omului și extrem de gravă atunci când se pronunță specialiștii grăbiți și inconștienți, tratându-se de către unii, anumiți pacienți, ca la abator, cum se mai plâng unii!

Am fost un pacient salvat!

Trăiască Medicina corect aplicată!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar