news        mail   location

 
 

Ce binecuvântare cerească este atunci când te poți sprijini în tot ce faci pe adevăruri științifice și de credință, mai ales!

 

Și cât de mult, că am cunoscut pe savantul neurochirurg Alexandru Ciurea! De la el aflăm, citind cartea „Sănătatea Creierului – pe înțelesul tuturor” că: „Informația genetică este ultimul mister al creierului. Este foarte interesant că la nivelul cerebral se produce o stocare de informație genetică. Celulele cerebrale, neuronii, stochează în ADN informații adunate de generații. Stocarea se face în acumulare de informații. Informațiile se adună în celule nervoase; există și informație mai veche, adunată de generații și informație mai nouă. Cea veche se adună în partea profundă a creierului, în trunchiul cerebral, partea veche a creierului, în care sunt centrii vitali de funcționare a organismului. Urmează partea paleo, paleo-cortexul, unde se adună informațiile care se referă la funcționalitatea abdominală și a tuturor organelor interne...Sunt cele trei mari probleme de reacție: primejdie, alimentație și reproducere. Cele trei mari instincte ale ființei umane sunt stocate în ADN-ul celulei nervoase, care a primit toate aceste informații în decursul timpului, și reacționează în mod corespunzător. Cu cât omul este mai evoluat spiritual, cu atât aceste reacții sunt la un nivel mult mai ridicat și nu unul primitiv.

Te abții să faci un gest necugetat. De exemplu, dacă cineva îți adresează un cuvânt urât, te abții să răspunzi pe același ton. „Conceptul de om evoluat”, arată întocmai conceptul de dezvoltare a neocortexului, de procesare a informației din exterior, coroborate cu datele acumulate în ani întregi. Este răspunsul corespunzător unei ființe educate...Aceasta se face în creierul uman pe baza datelor genetice, pe baza provocărilor actuale cu viteze incomensurabile. S-a dovedit, pare impresionant, că în celulele nervoase sunt miliarde de procesări pe secundă. Este adevărat, primești informația, un cuvânt, de pildă, procesezi datele respective și cu o viteză formidabilă dai replica. Este uimitor cum poți face asemenea lucruri adunând date din tot creierul”.

La „informația genetică”, noi adăugăm „liantul” stabilizator al credinței în Domnul Dumnezeu și să nu lăsăm toată această dotare extraordinară să se prăbușească.

Despre acei inși care se cred buricul Pământului, este bine să putem spune: La loc comanda! Pune un început nou, bun!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar