news        mail   location

 
 

Din păcate, noi, oamenii, suntem neglijenți  cu purtarea de grijă a sănătății noastre trupești și sufletești. Fără să ne dăm seama, chiar din tinerețe, solicitarea duce la faptul că un mare număr de celule nu mai funcționează și că legăturile dintre ele nu se mai fac cu aceeași viteză, de la o vreme.

 

Apoi, oxigenul a fost neglijat și sângele din ce în ce mai puțin și acela infestat din cauza rinichilor bolnavi, mai puține substanțe nutritive care pătrund în creier, iar creierul nu mai funcționează la aceeași capacitate, cum observă medicul savant Alexandru Ciurea.

Fenomenul de dorință de cunoaștere a scăzut, nu le mai arde nimic, nu mai au chef, nu le mai convine de nimic, toate acestea implică o scădere mare a funcțiilor totale, astfel de stare în știința medicală se cheamă demență.

Neurochirurgul Ciurea spune că: „Traducerea demenței este, în felul cel mai simplu, că toate funcțiile mintale și procesele mintale, în mod spontan sau în urma unui traumatism, ori a unui accident vascular, după un stres sau o veste proastă, încep să scadă. Aceste funcții sunt multiple: atenția, gândirea, memoria, percepția, răspunsurile, judecata, decizia și ele ajung să nu mai funcționeze niciuna în mod normal. Din grupul mare de demențe fac parte demența neurală și demența vasculară; din cauza afectării nervoase, demența mixtă sau demența cu anumite caracteristici, cum ar fi demența de tip Alzheimer, destul de frecventă, cu afectarea preponderentă a memoriei. Altfel de boală neurodegenerativă este Parkinsonul. Sunt două elemente aici: tremurături ale membrelor și o rigiditate a corpului. În cele din urmă, sunt și altele mult mai complexe, cu amprentă genetică.”

Oricum, este o mare nenorocire să fii bolnav de orice boală mai grea sau mai ușoară. Paza creierului, grija mare de a nu-l face să sufere nici într-un fel. Pentru aceasta putem folosi un medicament la purtător: Pacea minții! Ca să avem Pacea minții, trebuie să o hrănim cu Pacea Rugăciunii Minții: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă!

Când Sfântul Apostol îndeamnă pe creștinii din Tesalonic, să se roage neîncetat la Dumnezeu, le dădea medicamentul sigur a vindecării demenței. Să încercăm urgent! Se vindecă Pământul și omenirea bolnavă de demență!

Ferice de cei sănătoși!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar