news        mail   location

 
 

Ca să ai odihna asigurată a inimii, este necesar să-ți alegi cu grijă locul de muncă și colectivul în care vei lucra, te vei bucura sau te vei măcina, ajungând să te prefaci în praf și pulbere!

 

Doctorul chirurg, care a operat pe creier 23.000 de pacienți, în deplinătate cunoștință de cauză, recomandă: „Dacă cineva din apropiere te laudă, de exemplu, șeful: „Ce frumos ai făcut lucrarea, vai, ce frumos ai rezolvat referatul acesta, ce frumos ai condus această conferință, ce lucrare bună ai făcut!” - politețea nu costă – ci doar o vorbă bună și o vorbă de încurajare (vorba dulce mult aduce – element esențial, mai ales la copii și tineret). După care puțină ciocolată nu strică niciodată în stimularea activității creierului uman, ciocolata reală, neagră, seacă, nu însiropată sau altceva. Și cafeaua, în prima perioadă a dimineții, până în prânz, ajută pentru activitate, dar depinde și de fiecare organism. Nu trebuie să ajungem la exagerări de genul acelora pe care le făcea Balzac, care bea cafea foarte tare, fierbinte, peste noapte și scria...Și la ce i-a servit? A murit de infarct miocardic la 51 de ani. Sau ca Voltaire, care bea 40 de cafeluțe mici, în cursul zilei, ca să mențină activitatea, spiritualitatea, și s-a epuizat. Nu este bine, trebuie să avem grijă de organism din toate punctele de vedere.

De-a lungul timpului, savanții în domeniu s-au întrebat dacă celulele nervoase se mai refac. Dacă luăm ca punct precis marea personalitate, Gheorghe Marinescu (1863-1938), academician recunoscut în toată lumea ca profesor de neurologie, o somitate în domeniu și, desigur, Santiago Ramon y Cajal, s-a postulat că nu există refacerea celulei nervoase!”

Cu ușor umor, savantul Alexandru Vlad Ciurea, ne asigură, că noi oamenii avem destule celule nervoase ca să putem supraviețui 300 de ani, așa de bogat este creierul nostru în lucrarea lui. Așa putem înțelege vârstă de 930 de ani ai lui Adam, 967 de ani ai lui Matusalem, și tot așa, vârste uriașe la înaintașii noștri pământeni!

Să ne încurajăm! Să ne bucurăm! Să iertăm! Să ne iubim între noi, cu iubire netrecătoare.

Așa se vor înmulți neuronii!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar