news        mail   location

 
 

Mai la începutul venirii mele în ținuturile Argeșului și Râmnicului, într-o zi, la Mănăstirea Frăsinei, Părintele Stareț îmi spune, printre altele, că există o „Carte a Arhieriei în Ceruri” și dacă ești scris acolo, ajungi arhiereu, chiar dacă oamenii nu te doresc; iar dacă ajungi arhiereu prin mijlocirea oamenilor, când te varsă Dumnezeu din Iubirea Lui, nimeni nu te mai poate scăpa.

 

M-a surprins această poveste. Știam de o Carte a Vieții, unde suntem toți prezenți, dar cu povestea starețului am rămas pe gânduri.

Sfântul Vasile cel Mare ne arată că în Împărăția lui Dumnezeu ar fi un Catalog: „Să nu rămână deci nimeni netrecut în Catalogul celor ce postesc! În El sunt trecute toate neamurile, toate vârstele și toate dregătoriile! Mai mult: în fiecare biserică îngerii scriu pe cei ce postesc. Ia aminte, dar, ca nu cumva din pricina unei mici plăceri pe care ți-o oferă bucatele, să suferi paguba de a nu fi înscris de înger, fugind dinaintea celui care înrolează ostași. Este mai mică primejdia  când un soldat aruncă pavăza și fuge, decât atunci când un creștin aruncă postul, arma cea tare și puternică”.

Acum, trag și o concluzie, că mai întâi este necesar să fii înscris în Cartea (Catalogul) celor care postesc, ca pe urmă să urmezi a fi înscris în Cartea Arhieriei! Amatorii să ia aminte!

Sfântul Pavel, sărmanul de el, pentru iubirea arătată lui Iisus Hristos, a suferit tot felul de nenorociri, pe toate drumurile misionare. A învins pentru că a știut că: „Oricine luptă (pentru Hristos și Credință) trebuie să se înfrâneze de la toate” (I Corinteni 9, 25).

Ținta noastră să fie: Iisus Hristos, Domnul!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar