news        mail   location

 
 

În Sala Arhiepiscopală ,,Sfântul Mitropolit Iachint de Vicina” din incinta Protoieriei Pitești  s-a desfășurat astăzi examenul de capacitate preoțească - sesiunea de toamnă.



 

Cei  37 de candidați au fost examinați de o comisie formată din profesori universitari de la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Pentru început a fost dat un examen scris  tip grilă care a fost urmat de proba orală. Au  fost verificate cunoștințele de dogmatică, morală, catehetică, omiletică, muzică bisericească, drept canonic, liturgică și administrație parohială ale candidaților.

Referindu-se organizarea acestui examen, Ierarhul Argeșean a evidențiat importanța pregătirii teologice pentru viitorii candidați la preoție.

Conform metodologiei cei promovați vor avea posibilitatea să candideze pentru un post clerical vacant din cadrul Eparhiei.

Examenul de capacitate preoţească are valabilitate de un an (pentru cei care au obținut media între 7,00 şi 8,99) şi 2 ani (pentru cei care au obținut cel puţin media 9,00).

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar