news        mail   location

 
 

În perioada 2-4 iulie, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost gazda unui grup de pelerini din parohia nemțeană Cracăul Negru. Cu această ocazie, oaspeții veniți din satul natal al Ierarhului Argeșean,  au avut ocazia să descopere frumusețea naturală și ecleziastică a județului Argeș. 

Pelerinii au vizitat principalele mănăstiri ale Eparhiei, precum și alte obiective din spațiul istoric și cultural argeșean. Ultimul popas duhovnicesc  a fost în municipiul Curtea de Argeș unde pelerinii au vizitat Catedrala Arhiepiscopală ( ctitoria lui Neagoe Vodă Basarab), Palatul Arhiepiscopal – recent restaurat și Fântâna Meșterului Manole. De asemenea, oaspeții au ajuns și la noua Catedrală Arhiepiscopală unde s-au închinat la moaștele Sf. Mc. Filoteea. Pe lângă obiectivele vizitate, copiii din localitatea Cracăul Negru s-au bucurat de multe activități recreative desfășurate în locațiile unde au fost cazați.

Cel mai frumos moment a fost întâlnirea grupului de pelerini cu Ierarhul locului care a dorit să-i întâmpine pe oaspeți în Sala Manole din incinta Palatului Arhiepiscopal.  Cu această ocazie, Arhiepiscopul Argeșean le-a oferit pelerinilor diferite daruri și le-a mulțumit pentru dorința pe care o au de a vizita în fiecare an spațiul ecleziastic al județului Argeș.

Acesta este al cincilea pelerinaj în care credincioșii din parohia Cracăul Negru vin să viziteze cele mai frumoase locuri din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Sectorul Social – Filantropic al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului se va implica în viitor pentru a oferi atât tinerilor, cât și adulților din parohia nemțeană, posibilitatea de a descoperi frumusețea județului Argeș. 

 

           

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar