news        mail   location

 
 

Printre alte cărți, am citit și una mai aproape de sufletul omului: „Mai mult timp pentru suflet – Calea spre vitalitate”, Editura Trei, București, 2023, tradusă din limba germană de Ioana Brigle. M-am gândit că, fiind de un real folos, este potrivit ca o perioadă de timp să mai citiți și ceva mai relaxant, că de Filosofie cred că v-ați „plictisit”.

 

Autoarea cărții este Verena Kast, care a prezentat analitic și cu măiestrie acest fenomen numit timp și cum facem ca să biruim, nu pe alții, ci pe noi înșine, găsind cărarea sigură care ne mântuiește de supărări și pustietate!

Întrebarea capitală sună ca un ecou uriaș: „De unde să ne luăm acest timp vital, dacă nu-l avem?” Pentru aceasta avem nevoie de timp și de atenție la neatenție, cum așa de frumos se exprimă un suflet zbuciumat, că bunica lui a început călătoria eternă în timp, și își pune probleme existențiale.

Ceea ce este de-a pururi veșnic, trebuie să înțelegem că: „Sufletul este viu din om (dat de Domnul Dumnezeu), și că trăiește sub acoperământul Duhului Sfânt și al Maicii Domnului, și el însuși cu trupul său binecuvântat produce viața. De aceea trebuie să ne facem din nou timp pentru a reflecta (medita) la ceea ce este cu adevărat viu, în Cer și pe pământ, și este demn și necesar de a trăi și a ne bucura fără oboseală și mai mult, a bucura pe cei din jurul nostru, începând cu familia binecuvântată de Domnul Dumnezeu!

Pentru a ne bucura complet de viață este necesar să găsim calea care ne hrănește sufletul înfometat de frumusețe, bine și optimism, dar și ceea ce hrănește bietul nostru trup expus tuturor primejdiilor”

Ce urare sănătoasă când auzi rostindu-se, deseori, să aveți grijă de voi! Să vă faceți timp și pentru asta! Adică, să ne facem toți timp pentru că este de unde: din sânul lui Dumnezeu!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar