news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, în fiecare sâmbătă la Paraclisul Universitar "Întâmpinarea Domnului" se desfășoară un curs de studierea Sfintei Scripturi, sub îndrumarea Părintelui Profesor Rafael.

 

Biblia apare în faţa noastră ca o "carte" sau, mai bine zis, ca o "colecţie de cărţi". Termenul "Biblie" vine din limba greacă de la cuvântul ta biblia care înseamnă "cărţi". Acest termen a fost folosit de autorii creştini precum Clement din Alexandria şi Origene pentru a desemna scrierile sfintei ale iudeilor şi ale creştinilor. Apostolul Pavel scrie: „ţineţi tradiţiile (paradóseis) pe care le-aţi primit fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră” (2 Tesaloniceni 2, 15), subliniind faptul că tradiţia/predania se transmite (primeşte), fie oral, fie în scris. Aşa că totul este tradiţie (sola traditio). Textele scrise, deci şi Sfânta Scriptură, sunt parte integrantă a Tradiţiei iudeo-creştine. La finalul lecție, s-a accentuat importanță ortopraxiei, și au fost dăruite cărți de studiu din Mitropolia Clujului.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar