news        mail   location

 
 

Sectorul de Învățământ și Activități cu Tineretul, Biroul de Cateheză, al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, a serbat cu  bucurie venirea primăverii, ziua de 1 martie,  printr-un atelier de creație,  cu tema Sărbătoarea mărțișorului, istorie și tradiție.



 

Activitatea a avut loc în cadrul Orei de cateheză de la Catedrala din Mioveni. Copiii au învățat că mărțișorul este pentru spațiul nostru românesc o importantă sărbătoare a primăverii, o celebrare a renașterii și a vieții. Dincolo de legenda acestui simbol al primăverii și semnificațiile șnurului, asistăm la păstrarea tradițiilor strămoșești, a simbolurilor identității noastre naționale.

Copiii din grupa de cateheză au pregătit mai multe felicitări, mărțișoare pe care le vor dărui mamelor, bunicilor, celor dragi. Toate acestea au urmărit cultivarea respectului, solidarității și iubirii față de oameni.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar