news        mail   location

 
 

Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul - Biroul de catehizare, al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, a organizat o activitate catehetică la Liceul ,,Victor Slăvescu" din Rucăr. Preotul slujitor Arsulescu Sebastian, de la parohia Rucărul de Jos,  Protoieria Câmpulung Muscel, a fost prezent în mijlocul elevilor de la clasa a VI a, unde  a susținut cateheza cu tema ,,Vindecarea orbului din naștere".



 

Activitatea a început prin rostirea împreună cu elevii a Rugăciunii  ,,Tatăl nostru".  În cadrul întregii activități catehetice, s-a urmărit să se promoveze relaţia/legătura de iubire, de cunoaștere, de apropiere și slujire dintre oameni, cu precădere relaţia copiilor şi a tinerilor în raport cu cei în suferinţă, promovând dialogul, colaborarea şi dezvoltarea unor sentimente creștine bazate pe atașamentul  care trebuie să existe față de cei bolnavi,  urmând exemplul oferit de Însuși Mântuitorul nostru Iisus Hristos - Doctorul și Tămăduitorul sufletelor și a trupurilor noastre. Din tratarea temei s-a dorit desprinderea unor  învățături care să contribuie la formarea  unor caractere moral-filantropice și religioase.  Activitatea catehetică face parte dintr-un complex de activități,  care se desfășoară  în cadrul proiectului Concursului Național Catehetic ,,Hristos - Cuvântul care vindecă'', organizat în toate unitățile de învățământ din cuprinsul Eparhiei, în contextul declarării Anului 2024 ,,Anul omagial al pastorației şi îngrijirii bolnavilor" și ,,Anul comemorativ al tuturor Sfinţilor tămăduitori fără de arginţi",  în Patriarhia Română.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar