news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a organizat o activitate educațional-catehetică și recreativă la Parohia ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din municipiul Curtea de Argeș.



 

Ca în fiecare an, gazdă bună și primitoare, Părintele paroh, Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul a primit copiii din clasa a II-a C, coordonați de cadrele didactice: Maria-Gabriela Savu și Claudia Gheorghe de la Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” din localitate, au împodobit bradul de Crăciun în biserică.

Decorarea bradului de Crăciun este unul dintre momentele speciale. Copiii și-au adus propria bucurie și creativitate în această tradiție, punând în valoare spiritul festiv prin ornamente colorate și jucării specifice Crăciunului.

Ei au împodobit bradul cu tot felul de decorațiuni făcute manual sau achiziționate, de la globuri strălucitoare și ghirlande la figurine specifice sărbătorilor, steluțe sau beteală strălucitoare. Fiecare element adăugat la brad are propria poveste și semnificație pentru copii.

Părintele paroh le-a vorbit despre Praznicul Nașterii lui Iisus Hristos și a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.

Acest moment nu este doar despre decorarea pomului, ci și despre unirea familiei și bucuria de a petrece timp împreună. Este un prilej pentru copii să se implice activ în pregătirea sărbătorii și să-și exprime creativitatea într-un mod festiv și plin de bucurie.

La final, Moș Crăciun a oferit daruri tuturor.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar