news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș a participat la a V-a ediție a Concursului de creație plastică ”CRĂCIUNUL ÎN CULORILE ROMÂNIEI” la Școala Gimnazială ”Gabriel Marinescu” Tigveni.



 

La Concursul educațional ”Crăciunul în Culorile României”, derulat în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului și Grădinița cu Program Normal ”Căsuța cu Povești” din Curtea de Argeș s-au înscris peste 400 de copii, îndrumați de cadrele didactice ale unităților de învățământ partenere. Aceștia au participat la ateliere de creație în cadrul cărora au realizat diverse desene, ornamente pentru bradul de Crăciun, colaje, având culori predominante roșul, galbenul și albastrul ce se regăsesc pe steagul țării noastre.

Coordonatorii proiectului au fost: profesor pentru învățământul preșcolar, Ramona-Maria Ciolpan, directorul școlii Tigveni- profesor Emilia-Mihaela Dumitrescu, profesor Maria Popescu, directorul școlii Valea Danului-profesor Elena Ilina, alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

 Un loc aparte a fost alocat în cadrul acestui proiect copiilor cu CES din școlile participante, dar și pe elevii proveniți din medii defavorizate, din familii monoparentale sau cu mulți copii, cu părinți plecați la muncă în străinătate, cu vulnerabilitate crescută la abuz, violență, discriminare sau din categorii de risc (consum, dependență, absenteism sau abandon școlar, etc.).

 Scopul acestui schimb de experiență interinstituțional este promovarea valorilor culturale românești, a credinței și tradițiilor populare.

Activitatea  a avut un real succes, copiii transpunând în creațiile lor emoțiile prilejuite de apropiata sărbătoare a Nașterii Domnului Iisus Hristos.

La activitate au participat  alături de profesorii școlilor partenere, coordonatorii proiectului, directoarea școlii gazdă, prof. Emilia Mihaela Dumitrescu și preoții Ovidiu Budescu și Bogdan Lupu.

Nașterea Domnului aduce în sufletele noastre bucuria și speranța, îndemnând la smerenie, bunătate, generozitate, reflecție asupra vieții.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar