news        mail   location

 
 

Catedrala din Mioveni a desfășurat prin Sectorul de Învățământ și Activități cu Tineretul - Biroul de Cateheză, al Arhiepicopiei Argeșului și Muscelului, Ora de cateheză cu tema: Sfântul Apostol Andrei și minunea poporului român.



 

Părinții bisericii au evidențiat viața Sfântului Apostol Andrei care a petrecut un timp în pustia Iudeea, alături de Sfântul Ioan Botezătorul și a recunoscut în Iisus Hristos pe Mielul lui Dumnezeu, pe Mesia. A fost prezentată pe scurt dezvoltarea vieții bisericești din teritoriul dintre Dunăre și Mare, cunoscut sub numele de Dacia Pontică, apoi Scythia Minor, iar mai târziu Dobrogea.

S-au adus argumente istorice în sprijinul afirmației că nașterea dar mai ales dăinuirea poporului român este o realitate istorică, având în vedere  că românii sunt singurul popor romanic izolat de masa romanității și singurul popor romanic ortodox.

Copiii au desenat chipuri ale marilor personalități care au pregătit și au făurit Marea Unire.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar