news        mail   location

 
 

In data de 24 Noiembrie 2024, s-a desfasurat in Pitesti proiectul interjudețean INTERREGIO MATEMATIC,o colaborare între ISJ ARGEŞ și ISJ IALOMIȚA, reprezentanții fiind inspectorii pentru matematică, dna Floarea Stancu și dl Viorel Cocioc, iar instituțiile implicate fiind Colegiul Național Alexandru Odobescu Pitești și Colegiul Național Grigore Moisil, din Urziceni.



 

Au participat elevi de la ambele colegii. Elevii ,îndrumați de profesori ,au susținut prezentări pe teme matematice, aplicații ale matematicii, jocuri pe teme matematice, iar prieteniile între elevi s-au finalizat în jurul unei mese.In a doua parte a proiectului participanții au vizitat Mănăstirea Curtea de Arges. De asemenea ,activitățile Cercului Pedagogic Nr 3 Matematică Pitești s-au desfășurat, la inițiativa profesorilor organizatori de la Școala IL. Caragiale Pitești, în municipiul Curtea de Argeș.

În preambulul activităților specifice disciplinei care s-au desfășurat in incinta Hotelului Posada sub coordonarea Doamnei Profesoare Daniela Dinculescu,s-a vizitat Manastirea Curtea de Arges.

Cu binecuvantarea InaltPreaSfintitului Parinte Calinic,oaspeții au fost însoțiți de Parintele Adrian Enache in Catedrala Mitropolitana unde au aflat fragmente din istoria quicentenara a sfântului lacaș,au mers in Palatul Mitropolitan unde au intrat in tainele mitului jertfei pentru creație-unul fundamental al poporului roman ,iar la final ,după  ce au vizitat spațiul necropola al Noii Catedrale Arhiepiscopale si Regale,au înălțat o rugăciune la racla cu Moaștele Sfintei Mucenițe Filoteea.

Cu toții au transmis mulțumiri si felicitari  Intaistatatorului Bisericii Argeșene pentru modul cum se păstrează si astfel vor fi transmise mai departe aceste valori inestimabile si mărturii ale istoriei poporului roman.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar