news        mail   location

 
 

 În vremea binecuvântată a Postului Nașterii Domnului, Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul s-a întâlnit cu 130 de tineri de toate vârstele la o conferință duhovnicească la Colegiul Național "Dinicu Golescu" din Câmpulung.



 

La inițiativa doamnei director Dorcioman Maria-Magdalena, doctor în management, evenimentul s-a desfășurat sub genericul „Credința și Spiritualitatea în secolul XXI - Lumea reală vs lumea virtuală”.
La acest eveniment au conferențiat:

ÎPS. Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului

Prof. Frigura Ciulei Anca Gabriela (lider sindicat educațional)

Prof. Beldugan Adelina, doctor filologie

Prof. Rafael Vintilă, psiholog și psihoterapeut

Prof. George Olteanu-Simones

Invitații au arătat faptul că internetul a devenit un instrument indispensabil în viața noastră. Se estimează că 72% din utilizatorii cu vârste între 18 și 24 de ani sunt supraconectați la internet și 50% în cazul celor între 35 și 44 de ani.

Astăzi, oamenii se privesc tot mai rar în față, se întâlnesc sporadic și vorbesc unii cu alții fiind atenți la telefoanele din mână. Dar cum ar arăta viața noastră fără dispozitivele mobile şi fără acces la internet?

Tot mai mulți copii și adolescenți sunt dependenți de dispozitive mobile și cresc online alături de tablete, console de jocuri și telefoane de ultimă generație.

 Nomofobia ar însemna, frica de a fi fără telefon, sau frica de a nu fi în relații și de a nu fi conectat. Este un termen care v-a începe să facă parte din vocabularul nostru.

Cu toate că VR produce o iluzie a realității, iar beneficiarii știu acest lucru, creierul lor percepe imaginile și sunetele ca fiind reale, ceea ce facilitează aplicarea tehnicilor de expunere. Astfel, posibilitatea de a controla experiențele într-un mediu virtual, sub supravegherea unui terapeut, deschide o ușă de acces înspre crearea unor lumi virtuale relevante contextual, ce pot fi utilizate, de exemplu, pentru expunerea sistematică la stimuli cu caracter fobic.

La sfârșitul conferinței, Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul a dăruit 200 de cărți, "TOATĂ VREMEA ÎȘI ARE VREME" și 200 de cărți, CUVINTE ALE CREDINȚEI, LUMINI PENTRU VIAȚĂ. FLORILEGIU TEMATIC - PREAFERICITUL PĂRINTE PATRIARH DANIEL

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar