news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului un tânăr din eparhia noastră, Dinescu Nicolae-Daniel din Valea Danului, student în anul III, la Facultatea de Teologie Ortodoxă "Justinian Patriarhul", din București a participat la Tabăra ”Tradiție și Noutate„ desfășurată în Episcopia Devei și Hunedoarei.



 

În perioada 16-22 august 2023, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, s-a desfășurat în Episcopia Devei și Hunedoarei tabăra mitropolitană din cadrul Programului Național de Tabere pentru Tineret ”Tradiție și Noutate”.

Tabăra de anul acesta a avut un caracter cercetășesc și de re-conectare la natura creată de Dumnezeu pentru om și au participat tineri cu vârste între 18 și 24 de ani veniți din toată țara. Timp de 6 zile, tabăra de cercetași Cioclovina Scout Center a fost gazda, prin domnul Laurian Gherman, coordonator și instructor de tineret în cadrul Asociației Cercetașii României, filiala Hunedoara. Din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei, coordonator al taberei și responsabil cu desfășurarea activităților specifice, a fost doamna Alexandra Raț, coordonator al Centrului de tineret Orthocaffe Deva și instructor pentru Cercetașii României, filiala Deva. Tinerii prezenți au avut parte de multe și variate activități, dintre care amintim:

Rugăciunile de dimineață și de seară.

Inițierea și implicarea în prepararea hranei zilnice într-un mod sănătos și prietenos cu mediul înconjurător.

Drumeții și vizite la diverse obiective geografice și istorice specifice zonei.

Jocuri și activități recreative și de cunoaștere în natură.

Participarea la sesiunea de informare despre particularitățile geografice și istorice ale zonei, susținută de către dl. inginer Popa Radu Luca, specialist în educație ecologică în cadrul Parcului Natural Grădiștea-Muncelului Cioclovina.

Participarea la sesiunea de formare în Management de proiect și Comunicare, susținută de către doamna Adriana Prodan, expert în comunicare, coordonator al Asociației Cercetașii României – filiala Deva și președinte al Asociației Părinți pentru Ora de Religie – filiala Deva.

Participarea la Sfânta Liturghie în satul Boșorod.

Participarea la conferința Digitalizarea umanului și la workshop-ul Contribuția Bisericii în cinstirea și valorificarea persoanelor vârstnice, susținute de pr. Radu Trifon, Consilier pentru învățământ și activități cu tineretul în cadrul Episcopiei Devei și Hunedoarei și de către doamna Alexandra Raț.

Participarea la o seară de muzică folk în jurul unui foc de tabără, cu implicarea cercetașilor hunedoreni.

Este de remarcat implicarea tuturor care au organizat această ediție a Taberei și dragostea tinerilor de a participa.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar