news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic Argeșeanul, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, la Paraclisul Universitar din cadrul Rectoratului Universității din Pitești a avut loc cateheza ,,Terapia cu plante și miresme biblice", susținută de Părintele Rafael Vintilă, psiholog, asistent medical și capelan al Paraclisului "Întâmpinarea Domnului".

 

Credincioșii au aflat multe aspecte despre istoria ceaiului și au identificat anumite plante biblice de ceai pe care le pot folosi pentru preparare.

În cateheză s-a vorbit depre produsele stupului, uleiuri esenţiale, răşini, tămâie naturală, cât şi preparatele din plante folosite în ritualurile religioase despre care se vorbeşte în Vechiul şi Noul Testament.
Părintele Rafael Vintilă, este fitoterapeut certificat și colaborează cu distribuitori din Munții Apuseni, care culeg, aleg și usucă cu grijă cele mai bune și aromate plante și fructe, de la peste 1.200 m altitudine, din zone încă nepoluate.

La finalul întâlnirii, credincioșii au primit în dar, ceaiuri de flori de soc, cimbrișor sălbatic și măceșe, amestecuri răcoritoare de vară și  adevărați adjuvanți pentru sezonul canicular.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar