news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză s-a desfășurat la Mânăstirea Robaia ediția a VIII-a a Tabărei de creație – pictură religioasă ”Sfântul Cuvios Pafnutie Pârvu Zugravul”. 



 

 În cadrul acesteia au participat un număr de 10 elevi din mai multe școli îndrumați de cadrele didactice, Maria-Alexandra Chiriță și Geanina Copae de la Școala Gimnaziala Nr. 1 Valea Iasului.

Ca întotdeauna, gazdă primitoare a fost maica stareță, Siluana dimpreună cu celelalte maici.

Pe parcursul zilei copiii au desfășurat numeroase activități care le-au stârnit interesul. Am început activitățile cu prezentarea fiecărui copil pentru a se cunoaște și a lega prietenii, apoi au urmat diferite ateliere pe care copiii le-au desfășurat cu bucurie. Dintre acestea enumerăm: pictură, desen, muzică, lectură, dar și drumeție la Fântâna de Leac, vizitarea atelierului de veșminte din Mănăstirea Robaia și închinarea la biserică.

Maicile le-au pregătit copiilor și cadrelor didactice un mediu favorabil desfășurării activităților și au acordat multă atenție și implicare pentru buna derulare a activităților.

Tabără a fost coordonată de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, care a transmis binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și a mulțumit tuturor participanților pentru implicare și de Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Toți participanții, la final, au primit daruri din partea mănăstirii.

În încheierea taberei, copiii au fost încântați de activitățile desfășurate și așteaptă cu nerăbdare alte întâlniri de acest gen.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar