news        mail   location

 
 

În perioada 3-5 iulie 2023, studenți de la secțiile  Teologie Asistență Socială  și Artă Sacră din cadrul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte din municipiul Pitești au susținut examenul de licență, precum și examenul de disertație.



 

Părintele Dan Obrocea – Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul a transmis Arhiereasca Binecuvântare a Părintelui Arhiepiscop Calinic și un cuvânt în care a subliniat importanța educației în formarea tinerilor.

După prezentarea lucrărilor,  a fost rostit jurământul la absolvirea cursurilor teologice.

Studenții de la Secţia Artă Sacră au prezentat şi o probă practică, o parte fiind înscrişi pentru restaurare icoană veche, iar ceilalți pentru restaurare frescă.

Facultatea de Teologie din Pitești a fost înființată în anul 1993 prin grija Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic  având drept ocrotitoare pe Sfânta Muceniță Filoteia. Astăzi a căpătat o nouă denumire, și anume Facultatea de Teologie, Istorie, Litere și Arte, fiind parte a Universității Pitești.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar