news        mail   location

 
 

În cadrul Sectorului de Învățământ și Activități cu Tineretul - Biroul de catehizare al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului,  la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Mioveni s-a desfășurat Ora de cateheză la hramul bisericii.



 

Obiectivul activității catehetice a fost familiarizarea copiilor cu importanța și rolul pe care l-au avut călătoriile catehetice ale celor doi Sfinți Apostoli.

Părinții slujitori au menționat sfârșitul lunii iunie ca un motiv de bucurie pentru elevii care au absolvit cu bine încă un an școlar, dar mai mult decât atât, este și prilej de sărbătoare al bisericii noastre, pentru că cei doi, Sfinții Apostoli Petru și Pavel, au avut un rol major în răspândirea Evangheliei și a dreptei credințe în întreaga lume.

Structura catehezei a urmărit cine au fost Sfinții Apostoli Petru și Pavel, originea și semnificația numelor și erminia picturii icoanelor cu cei doi Sfinți. Copiii au citit din cartea Noul Testament cu Psalmii fragmente din Epistolele celor doi Sfinți Apostoli, au desenat, pictat și povestit cu tinerii grupului de cateheză care vor reprezenta Catedrala noastră la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) – Timișoara 2023.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar