news        mail   location

 
 

Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul - Biroul de catehizare, a organizat o activitate catehetică  la Liceul ,,Victor Slăvescu" din Rucăr. Preotul slujitor Arsulescu Sebastian, de la parohia Rucărul de Jos,  Protoieria Câmpulung Muscel, a fost prezent în mijlocul elevilor de la clasa a I a, unde în prezența doamnei profesor de Religie Oana Durdun, a susținut cateheza cu tema ,,Drepții Ioachim și Ana- pilde vii de părinți desăvârșiți". 

Activitatea a început prin intonarea imnului ,,Hristos a Înviat" împreună cu elevii. În cadrul întregii activități catehetice, s-a dorit dezvoltarea unor sentimente creștine bazate pe atașamentul  care trebuie să existe între părinți și copii,  urmând exemplul drepților părinți Ioachim și Ana, părinții trupești ai Sfintei Fecioarei Maria. Din tratarea temei s-a dorit desprinderea unor  învățături care să contribuie la formarea  unor caractere morale și religioase.  Activitatea catehetică desfășurată, face parte dintr-un complex de activități,  care se desfășoară  în contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți), în Patriarhia Română.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar