news        mail   location

 
 

În Săptămâna Mare, Catedrala din Mioveni a fost gazda activității catehetice derulată prin Sectorul de Învățământ și Activități cu Tineretul-Biroul de Cateheză, al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, în care părinții slujitori au evidențiat copiilor cum putem însoți alături de Maica Domnului și Sfinții Apostoli, pe Fiul Lui Dumnezeu, pe Drumul Crucii.



 

Pătimind pentru noi a fost răstignit, iar noi azi, mărturisim credința în Învierea lui Hristos și învierea noastră. Perioada de cinstire și de meditare la Pătimirile Mantuitorului Iisus Hristos în Săptămâna Mare este marcată de slujbele numite denii, care se desfășoară în fiecare seară a Săptămânii, începând cu seara din Duminica Floriilor și până dimineața Sâmbetei Mari.

După rugăciune și Cuvântul catehetic, copiii au continuat programul cu un atelier de creație în Biserică, de încondeiat ouă. S-au cultivat sentimente de emoție, iubire față de frumusețile tradiției și obiceiurile pascale, menționând că datina ouălor roșii, în creștinism este legată de Învierea Mântuitorului Iisus Hristos și reactualizarea ei simbolică în popor se evidențiează prin formele de reprezentare artistică a oului roșu de Paști.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar