news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a organizat un program de rugăciune și meditații la Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din municipiul Curtea de Argeș.



 

La înjumătățirea Postului Mare, ca și în anii trecuți, preoții slujitori, Părintele paroh, Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și Părintele Anton Dicu împreună cu un sobor de preoți au oficiat Taina Sfântului Maslu, mai ales pentru cei în vârstă. 

Credincioșii participanți în biserică împreună cu epitropii bisericii, Alexandru Domnișoru și Cătălin-George Ureche s-au bucurat și de un cuvânt de întărire duhovnicească. 

Rânduiala de azi este încadrată în Programul de rugăciune și meditații din Postul Păresimilor, intitulat: ”Eu sunt  Calea, Adevărul și Viața” care cuprinde slujba Canonului Mare, Sfântul Maslu, Pavecernița și Acatist, însoțite de cateheze.

Activitatea este înscrisă în calendarul eparhial dedicat Anului 2023 -Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar