news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul – Biroul de Cateheză și Inspectoratul Școlar Județean Argeș au organizat Concursul județean de creație plastică, UN CRĂCIUN CU ZÂMBETE, ediția a II-a la Școala Gimnazială Cicănești. 



 

 

Coordonatorii Proiectului Educativ Județean de Promovare a Tradițiilor și Obiceiurilor Populare Românești de Crăciun au fost Profesor Ionela-Nicoleta Chițu și Profesor Nicoleta Manga de la Școala Gimnazială Cicănești și Profesor Elena Ilina-directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 Valea Danului, alături de Părintele Dan-Florin Obrocea, Consilier al Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.

Prin lucrările realizate copiii și-au arătat priceperea și îndemânarea sub îndrumarea dascălilor.

Multe tradiții și obiceiuri de o mare frumuseţe şi o deosebită valoare spirituală sunt concentrate în jurul Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Din creațiile copiilor observăm că sărbătoarea Crăciunului are o simbolistică aparte în mintea și sufletul lor. Nașterea Domnului, cadourile  pentru copii, poveștile, legendele și întâlnirea cu Moș Crăciun, pregătirile pentru sărbătoare cu merinde tradiționale sunt câteva din scenele surprinse de copii în plașele lor din cadrul concursului. 

La această activitate au participat: Preoții: Dumitru Daniel Georgescu și Bogdan Ștefănescu alături de cadrele didactice: Director: Vasilica Chițu, Ionela – Nicoleta Chițu, Nicoleta Manga, Mihaela Georgiana Georgescu, Andreea Georgiana Popescu, Elena Cosmina Vîlcescu, Ileana – Mădălina Marinescu, Adriana – Găbița Gabor, Elena Porceanu, Simona Elena Bîngă, Denisa Georgeta Mihăilescu, Maria Lăcrămioara Ștefan, Ramona Chițu, Tiberiu Vili Chirănescu, Elena Ilina, Claudia Maria Țugurin, Mihaela Turtă, Constantina Cati Bunda, Iuliana Cimpoca, Monica Toma, Roxana – Elena Arsenescu, Alisa Stan, Mariana Cican, Elena Loredana Dovleac, Corina Ionela Eana, Maria Gole, Rodica Mihaela Ilina, Elena – Roxana Chițu. 

Copiii participanți au vestit prin creațiile lor Nașterea Domnului Iisus Hristos.

La final s-a organizat o expoziție și toți participanții au fost răsplătiți cu daruri.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar