news        mail   location

 
 

În cadrul Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul- Biroul de Cateheză, al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului,  la  Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Mioveni, s-a desfășurat  activitatea catehetică cu tema: Sfântul Apostol Andrei și Personalități ale Marii Uniri.



 

 Părinții bisericii noastre au evidențiat dezvoltarea vieții bisericești din teritoriul dintre Dunăre și Mare, cunoscut sub numele de Dacia Pontică, apoi Scythia Minor, iar mai târziu Dobrogea. În acest teritoriu a fost cunoscută învățătura creștină încă din secolul apostolic , prin predica Sfântului Apostol Andrei, după cum relatează mai mulți teologi din primele secole creștine: Hipolit Romanul, Origen din Alexandria Egiptului, episcopul Eusebiu din Cezareea Palestinei. Copiii au desenat chipuri ale personalităților Marii Uniri, au povestit și recitat poezia Limba noastră, scrisă de părintele Alexei Mateevici care, deși nu a apucat să vadă Marea Unire, a scris acest sublim poem.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar