news        mail   location

 
 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argesului și Muscelului, în anul 2020 a fost amenajat corespunzator normelor în vigoare, un Centru After School închinat Sfântului Vasile cel Mare, la demisolul bisericii "Asezamantului Sfântul Nectarie" din Pitesti.




     O contribuție importanta la amenajarea Centrului After School a fost acordata de Sectorul Economic și Construcții Bisericești din cadrul Eparhiei Argeșului și Muscelului, coordonat de Părintele Consilier Caliopie Ichim, prin ajutor material și supravegherea lucrărilor, acordând si îndrumări corespunzătoare înfăptuirii acestui tip de activitate, precum și de Consiliul Judetean Arges, prin ajutor financiar concret, existând și o strânsă colaborare cu DGASPC Argeș.
Au fost primite toate avizele și aprobările Instituțiilor Publice: Direcția de Sănătate Publica Arges, Direcția Sanitara Veterinara și pentru siguranța alimentelor Arges, Ministerul Muncii și Justitiei Sociale.

Condițiile de preparare a hranei zilnice, cele din zona de servit masa, blocul alimentar, zona de studiu și utilajele, sunt la standarde ridicate și prevazute de lege.

Zilnic 15 copii proveniți din familii încercate de greutățile vieții, familii monoparentale sau numeroase, aflați în plasament la bunici/rude, copii care au părinții bolnavi, proveniți din familii sărace, fără venituri, cu părinți șomeri/fără loc de munca, toți aceștia  beneficiaza de:
- zilnic (luni - vineri) masa caldă si gustare dupa amiaza;

- meditații și rezolvarea temelor, limba engleza;

- biblioteca;

- consiliere psihologică, duhovnicească;

- servicii medicale;

- activități recreative (in aer liber, cursuri de dans, șah, cursuri de calculator).
Voluntarii care ajuta la pregătirea temelor sunt cadre didactice și elevi de la Colegiul Național "Zinca Golescu" și Colegiul Național "Alexandru Odobescu".

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar