news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul a deschis o serie de activități de educaţie moral-spirituală în cadrul comunității de copii de la Centrul de Cultură și Arte din comuna Călinești, prin Paraclisul Universitar „Întâmpinarea Domnului” din Pitești.



 

Copii de peste 7 ani au fost invitați la o video aventură prin lumea Bibliei, pentru a descoperi istorisiri străvechi și a învăța lecții valoroase despre viață.

În cadrul prezentării catehetice a fost  subliniată importanța însușiriilor virtuților creștine precum ascultarea și răbdarea.

Lecțiile sunt concepute de psihologi creștini pe module, cu scopul de a-i ajuta pe copii să personalizeze și să includă principiile biblice în viața lor de zi cu zi.

Cu ajutorul video-proiecției s-a explorat contextul arheologic, istoric și cultural al povestiri biblice, din prima carte a Bibliei, Facerea. Voluntarii zilei au fost doamnele învățătoare Vlajoaga și Valnoiu și doamna manager Lavinia Năstase.

Părintele Rafael Vintilă, psiholog cu experienţă în terapia grupurilor de vârste diferite, a pus în practică educaţia nonformală, pornind de la jocuri de cunoaştere, continuând cu activităţi cognitive, de interacţiune şi de colaborare.

 Următoarea întâlnire va fi sâmbătă, 12 martie 2022.

Atelierul se adresează tuturor copiilor care doresc să afle mai multe despre ei și să își dezvolte abilitățile de a comunica. A comunica, înseamnă a avea curajul de a exprima ceea ce gândești și, în același timp, a deține abilitatea de a proceda într-o maniera adecvată.

 La finalul catehezei, copiii au avut ocazia să participe la o sesiune de întrebări la care s-au oferit răspunsuri și lămuriri, după care au participat la o gustare frățească,

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar