news        mail   location

 
 

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a organizat o activitate educațional-catehetică la G. P. N. ”Căsuța cu Povești” din municipiul Curtea de Argeș de Ziua Mărțișorului.



 

În cadrul proiectului educațional ”Un suflet mic de copilaș” coordonat de Profesor Învățământ Preşcolar Doina-Vasilica Mateescu de la G. P. N. ”Căsuța cu Povești” Curtea de Argeș, Profesor Elena Ilina de la Școala Gimnazială Nr. 1 Valea Danului și Profesor Învățământ Primar Otilia-Daniela Ionescu de la Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân” Curtea de Argeș, alături de Părintele Dan- Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din Protoieria Curtea de Argeș și în cadrul proiectului ”În curând voi fi școlar” s-a desfășurat activitatea cu tema: ”Învățăm să dăruim- Mărțișorul prieteniei!”

Activitatea comună propusă și organizată de doamna Profesor Învățământ Primar Otilia-Daniela Ionescu și de Profesor Învățământ Preşcolar Doina-Vasilica Mateescu este cuprinsă în calendarul activităților din semestrul II.

Elevii clasei a IV-a B sub îndrumarea doamnei Profesor Învățământ Primar Otilia-Daniela Ionescu au confecționat la școală din materiale reciclabile mărțișoare unicat pe care le-au expus pe un panou. 

Plini de nerăbdare, curiozitate și voie bună, elevii au mers la grădiniță unde au fost primiți cu multă căldură și emoție de preșcolarii grupei mari coordonați de doamna Profesor Învățământ Preşcolar Doina-Vasilica Mateescu. 

Elevii și preșcolarii au prezentat un scurt program artistic. Sala de festivități a răsunat de glasurile cristaline ale copiilor care și-au recunoscut vecini, rude, prieteni de joacă. 

La finalul activității toți copiii au primit dulciuri și iconițe, iar cei mici, mărțișoare confecționate cu atâta dragoste.

La această întâlnire educativă au participat doamna Profesor Învățământ Preşcolar Camelia-Elena Barbu, directorul G. P. N. ”Căsuța cu Povești” Curtea de Argeș și Părintele Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș care au apreciat activitatea, felicitând atât doamnele profesoare, cât și pe elevi.

Prin această oportunitate am reușit să creăm o stare de spirit pozitivă în rândul copiilor, învățându-i să aprecieze valoarea frumosului și mai ales sentimentul divin pe care-l trăiești atunci când dăruiești din suflet.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar