news        mail   location

 
 

Marți, 15 iunie 2021, s-au împlinit 132 de ani de la trecerea la cele veșnice a marelui nostru poet național, Mihai Eminescu.



 

Cu această ocazie, elevii clasei a IX-a S, de la Seminarul Teologic Ortodox ”Justin Patriarhul” din Câmpulung Muscel, îndrumați de dna profesoară Dumitru Loredana, și în prezența părintelui director Ion Cojocaru și a părintelui profesor Daniel Oprescu, au adus un omagiu „poetului nepereche” al literaturii române, prin participarea la activitatea intructiv - educativă, ”Omagiu poetului nostru, Mihai Eminescu”, privind importanța cunoașterii profunde a personalității poetului.

Astfel, elevii au putut afla informații importante despre viața și activitatea literară a poetului, fiind conștienți că ” opera eminesciană deschide o epocă în literatura națională, că reprezintă o vastitate de preocupări nu numai prin multitudinea domeniilor de activitate, ci în primul rând prin profunzimea problemelor abordate, prin intensitatea cu care a căutat răspuns la problemele cruciale  ale evoluției societății și culturii românești, chiar dacă soluțiile întrezărite erau uneori greșite sau înșelătoare. Opera sa poetică – rodul unei gândiri artistice originale - nu poate fi înțeleasă decât în strânsă legătură cu personalitatea sa atât de arzător cheltuită.” ( Șerban Cioculescu)

În încheierea activității, elevii au recitat poezii, bucurându-ne împreună de frumoasele stihuri eminesciene.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar