news        mail   location

 
 

Domnești este singura comună din țară care a avut un Arc de Triumf. Monumentul a fost inaugurat în anul 1936, când localitatea a fost declarată stațiune climaterică. Monumentul a fost ridicat la cererea lui Petre Ionescu-Muscel, prefect al județului Muscel în acea perioadă. Arcul de triumf a fost construit la intrarea în comună, în stil românesc.



 

Ulterior, Arcul de Triumf din Domnești a fost dărâmat de comuniști în anul 1963. După 61 de ani, a fost construit un nou monument identic cu cel de atunci, la propunerea domnului profesor dr. George Baciu, fiind executat de meșterul popular Ion Rodoș, cu implicarea Primăriei și a Consiliului Local al comunei Domnești.

În ziua de 4 aprilie 2024, a avut loc inaugurarea Arcului de Triumf al comunei Domnești, în prezența autorităților locale și județene, precum și a numeroșilor cetățeni, care au dorit să fie prezenți la acest moment istoric.

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, slujba de sfințire a Arcului de Triumf a fost oficiată de părintele Ovidiu Marian Vlăsceanu – Consilier Cultural și Comunicații Media în cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, părintele Moisescu Ionuț Daniel de la parohia Domnești de Sus și preoții Comandașu Cătălin și Grigorescu Petre de la parohia Domnești de Jos.

Au fost rostite diferite alocuțiuni de către cei prezenți, fiind subliniat faptul că data de 4 aprilie este una foarte importantă pentru localitate, deoarece comuna Domnești a fost atestată documentar la 4 aprilie 1523, într-un document al Voievodului Radu de la Afumați.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar