news        mail   location

 
 

Colindul românesc, prin forma sa simplă şi prin mesajul pe care-l exprimă, este glasul sfânt al Sfintei Evanghelii şi al Bisericii extins sau transmis în sufletele şi-n casele dreptcredicioşilor creştini. Colindul reprezintă ecoul popular şi artistic al cântărilor bisericeşti liturgice. De aceea, până astăzi colindele revarsă asupra tuturor celor care le cântă şi le ascultă lumina cunoştinţei de Dumnezeu, întărind credinţa ortodoxă, pace şi bucurie dumnezeiască.



 

În seara zilei de 9 decembrie, în biserica parohiei Domnești de Sus, a avut loc tradiționalul concert de colinde: După datini colindăm, eveniment organizat cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Părintele Ovidiu Vlăsceanu, Consilier Cultural și Comunicații Media și prezentatorul manifestării, a amintit de faptul că biserica a împlinit acum 2 ani, 100 de ani de existență, dar și faptul că localitatea Domnești aniversează 500 de ani de la prima atestare documentară, iar atunci când vorbești despre importantele realizări ale comunității, de-a lungul istoriei, te raportezi întotdeauna la preoții slujitori care și-au adus aportul în dezvoltarea acestui spațiu, sub toate aspectele.

Părintele paroh, Moisescu Ionuț Daniel a transmis un cuvânt de bun venit invitaților și credincioșilor prezenți, mulțumind pentru că, deși timpul este prețios pentru fiecare, cu drag au venit în sfânta biserică, pentru a-și pregăti „ieslea” sufletelor, în vederea primirii Pruncului Iisus!

Ansamblul Cununa Domneștiului a deschis concertul de colinde, iar Sofia Filoteea Moisescu, a încântat auditoriul prin colindele frumos interpretate.

Tânărul naist Ștefan Ducu, a interpretat câteva colinde, mulțumind publicului, dar și profesorului îndrumător. Pe lângă frumoasele costume populare purtate cu mare drag, Ansamblul Ciobănașul – Corbii de Piatră, a colindat la Domnești și a bucurat sufletele spectatorilor, aducând și câteva voci tinere care au arătat că duc mai departe această frumoasă moștenire.

Daria Maria Ninu, cu o voce caldă și cristalină, a înălțat prin cântare, rugăciune către Bunul Dumnezeu, fiind urmată de artista Ilinca Din care, a emoționat publicul, prin colindele interpretate în mod magistral.

Concertul a fost încheiat de Cvartetul Brevis: preot Victor Eftimie, preot Ovidiu Constantin Dascălu, preot Robert Ionuț Sorescu și preot Ovidiu Marian Vlăsceanu, care a susținut un program divers de colinde, aducând bucurie celor care au dorit să fie martori la o întâlnire cu tradiția și istoria!

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar