news        mail   location

 
 

Biserica o preacinstește pe Maica Domnului și toamna, fiindcă anotimpul ne amintește de culesul roadelor, or, după spusele Sfinților Părinți, Fecioara Maria este „rodul” cel mai curat și frumos al Pământului oferit ca dar Cerului spre Întruparea Cuvântului lui Dumnezeu. Preacurata Maria rămâne ofranda cea mai pură a omenirii prin care a venit în lume Hristos, ca prin jertfa Sa pe Cruce să ne împace desăvârșit cu Tatăl.



 

Toamna, când se adună în hambare culturile pământului, umanitatea, prin rugătorii ei părinți, Ioachim și Ana, oferă acest „rod” preabogat Domnului, pentru ca acolo în Templu să se pregătească să „rodească” Viața.

Sectorul Cultural și Comunicații Media din cadrul Eparhiei Argeșului și Muscelului a desfășurat, în biserica parohiei Domnești de Sus din protoieria Curtea de Argeș, o activitate cathetică, la care au participat elevi de la școala din localitate, coordonați de doamnele profesor Mădălina Pădurean și Aura Voica.

Preoții slujitori Ovidiu Marian Vlăsceanu și Moisescu Ionuț Daniel au vorbit despre istoricul icoanei Maicii Domnului, Paramythia – Mângâietoarea, care s-a aflat în biserica parohială, pentru a prăznui hramul bisericii, dar și cei 500 de ani de atestare documentară a localității Domnești.

În finalul întâlnirii catehetice, s-au rostit rugăciuni pentru elevi, după care au fost miruiți și au sărutat icoana.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar