news        mail   location

 
 

In ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Iachint de Vicina, întâiul mitropolit al Țării Românești , Ansamblul Mănăstiresc Curtea de Arges a fost vizitat de catre elevii Seminarului Teologic din Arad. Grupul a fost format din 24 de elevi ai seminarului, membrii corului dirijat de diacon prof. Lăscoiu Marius- Martin, însoțiți fiind de pr. prof. Călin-Dan Teuca - directorul Seminarului arădean - și de pr. prof. Streulea Gabriel.


 


 

Vizita la mânăstirea Curtea de Argeș s-a realizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului.

Parintele Adrian Enache i-a însoțit in Catedrala Mitropolitana cu o rezonanta unica si unde s-a adus imn de lauda Maicii Domnului, in continuare in Palatul Mitropolitan cu Sala Manole, Muzeul Eparhial, Paraclisul, prezentandu-le istoricul locului. Itinerariul s-a încheiat cu prezenta in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regală unde a-au rugat la racla cu sfintele moaște ale Sfintei Mucenițe Filoteea.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar