news        mail   location

 
 

În cele șase protopopiate din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară în această perioadă întâlniri ale cercurilor pastoral-misionare.



 

În cadrul acestora preoții conferențiari au pregătit  diferite referate cu teme legate de titulatura Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, în biserica parohiei Mălureni, protoieria Curtea de Argeș, s-au întâlnit preoții argeșeni, care formeaza acest cerc pastoral. 

Lucrările au debutat cu săvârșirea rugăciunii, urmată de susținerea unui referat cu tema ,,Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești” - întocmit de părintele Sorescu Mihail, care a subliniat faptul că din cele mai vechi timpuri este cunoscut efectul benefic al sunetelor muzicale asupra omului, muzica fiind mijlocul cel mai potrivit, prin care omul își poate exprima stsarea sufletească cea mai profundă de bucure sau de durere, dar mai ales depdendența sa față de Dumnezeu.  

În cadrul acestei întâlniri, delegatul Chiriarhului, părintele Andrei Michai, consilier administrativ bisericesc, a apreciat cele expuse în lucrarea prezentată, amintind de importanța introducerii în cultul divin a cântării coral-armonice, precum și de marii compozitori care au realizat în timp lucrări muzicale celebre, aducând la cunoștința slujitorilor Sfintelor Altare, diversele dispoziții și recomandări.

           

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar