news        mail   location

 
 

În perioada 23-26 iunie 2022, s-a desfășurat Festivalul Internațional de muzică corală și instrumentală „D.G. Kiriac”, ediția a XXIX-a, manifestare cultural-artistică în cadrul căreia au fost invitate mai multe formații corale de prestigiu din județ și din țară.



 

Ca în fiecare an, Secțiunea de Muzică Sacră a festivalului, a avut loc, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, în Catedrala Arhiepiscopală ctitorită de Sfântul Neagoe Vodă Basarab. Cei prezenți au putut asculta diferite piese în interpretarea coralelor Orfeu și Ars Nova, care în acorduri și armonii corale, au adus bucurie și împlinire sufletească iubitorilor de cultură.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Argeș prin Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, în colaborare cu Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și în parteneriat cu Asociația Culturală Ars Nova, cu Primăria Topoloveni prin Casa de Cultură „Pr. Ion Ionescu” și cu Asociația Națională Corală din România.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar