news        mail   location

 
 
×

Notificare

Folder doesn't exist or doesn't contain any images

Ziua Universală a Iei este sărbătorită, în fiecare an, pe 24 iunie, pentru a promova cămașa din pânză cu broderii impresionante, care amintește de lada cu zestre a bunicii. Bluza tradițională românească este prăznuită de români odată cu Sânzienele și cu Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.



 

Părintele slujitor Grigore Florin de la parohia Glâmbocata I, protoieria Topoloveni, a fost prezent, alături de copiii din grupul „Călugărița”, la invitația doamnei Valeria Coman – președinte al Asociației Culturale de tineret „Vatra”, la un eveniment cultural dedicat Zilei Internaționale a Iei, desfășurat la Muzeul Național Brătianu.

În cadrul evenimentului, copiii au făcut un desen cu ia pe care au purtat-o și au defilat, pe sunet de baladă, în fața participanților, iar la final au fost oferite diplome!

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar