news        mail   location

 
 

Sfinţii Părinţi definesc căsătoria drept "o taină a iubirii", iar familia, "o mică biserică". Ea are la temelie consimţământul liber exprimat al viitorilor soţi, care alcătuiesc un singur trup, un întreg indisolubil, o unitate bazată pe iubire reciprocă şi liberă alegere, pe care nimeni şi nimic nu ar trebui să o poată distruge.



 

12 familii care au împlinit 50 de ani de căsnicie au participat la slujba de mulțumire și de binecuvântare, săvârșită de părintele Macovei Ionuț de la parohia Valea Româneștilor, protoieria Câmpulung Muscel. În cuvântul de învățătură, părintele slujitor a subliniat faptul că soţii au datoria de a-L chema pe Dumnezeu în familia nou-întemeiată, iar El îi va binecuvânta cu sănătate, fericire, bucurii, dar de copii, ajutându-i să treacă peste toate obstacolele vieţii. Casa este un "templu", în care soţii Îi slujesc Domnului şi unul altuia cu dragoste. Totodată, ei au obligaţia firească de a cerceta Biserica, căci aceasta este laboratorul în care se lucrează mântuirea sufletelor, de a se ruga unul pentru altul cu credinţă şi nădejde neclintită şi de a se strădui prin fapte bune spre a dobândi Împărăţia cerurilor.

După oficierea slujbei, sărbătoriții au primit daruri.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar