news        mail   location

 
 

Pentru a se marca 172 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului organizează în aceste zile diferite manifestări cultural-artistice în parteneriat cu școlile argeșene.



 

Astfel, Seminarul Teologic ,,Neagoe Vodă Basarab” din municipiul Curtea de Argeș a organizat astăzi spectacolul literar-artistic intitulat ,, Mihai Eminescu – sfântul preacurat al ghiersului românesc”.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala de Festivități a Seminarului în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic și a doamnei profesor Andreia Maria Demeter, inspector școlar de limba și literatura română în cadrul ISJ Argeș.

 Cu această ocazie, Ierarhul Argeșean a citit celor prezenți fragmente din cele mai importante opere eminesciene, precum și diferite aprecieri ale unor autori foarte cunoscuți preocupați de viața marelui poet.

Spectacolul a cuprins mai multe momente literar-artistice în care au fost prezentate diferite aspecte legate de viața și opera marelui poet.

Publicul a fost impresionat în mod deosebit de piesele muzicale inspirate din poeziile eminesciene, precum și de piesa de teatru care a fost pusă în scenă de elevii celor două școli.

Cei prezenți au avut ocazia să-l cunoască mai bine pe cel numit ,, luceafărul poeziei românești”,  jurnalistul, prozatorul, dramaturgul şi gânditorul Mihai Eminescu, cel mai important reprezentant al romantismului din literatura română, ales post-mortem membru al Academiei Române.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar