news        mail   location

 
 

La împlinirea a 500 de ani de la trecerea la cele veșnice a Sfântului Voievod Neagoe Basarab, profesorii și elevii seminarului ortodox ,,Sfântul Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeș au organizat astăzi un simpozion literar-artistic cu scopul de a evoca personalitatea deosebită a marelui domnitor român.



 

Evenimentul s-a desfășurat în Sala de Festivități a Seminarului sub președenția Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului,  cu participarea profesorilor de la această instituție de învăţământ teologic şi a părintelui consilier Dan Florin Obrocea.

Lucrările simpozionului au fost deschise de Chiriarhul locului, care a adresat un cuvânt celor prezenţi, amintind de importanţa deosebită pe care o are pentru Eparhia Argeşului şi Muscelului, cinstirea Sfântului Neagoe Vodă Basarab.

Lucrările simpozionului au avut scopul de a scoate în evidenţă personalitatea politică, culturală, diplomatică şi religioasă a domnitorului sfânt Neagoe Vodă Basarab.

Manifestările dedicate cinstirii Sfântului Neagoe Vodă Basarab au continuat cu susţinerea unui concert de muzică religioasă de către corul seminarului.

Cu această ocazie a fost realizată o scenetă cu participarea elevilor seminarului care au dorit să prezinte într-un mod mai deosebit frumusețea graiului românesc de la începutul secolului al XVI-lea cuprins în testamentul duhovnicesc ,, Învățăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie”

După simpozion, cei prezenţi la eveniment, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, au admirat expoziţia de icoane  amenajată în incinta școlii, care a cuprins realizări ale elevilor de la clasa de patrimoniu bisericesc a seminarului.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar