news        mail   location

 
 

În prima zi a praznicului Învierii Domnului, la orele amiezii, după tradiția liturgică ortodoxă a fost săvârșită Vecernia specială pentru a doua zi de Paști, numită în popor „a doua Înviere”, în cadrul căreia a fost rostit pasajul evanghelic de la Ioan 20, 19-25 în mai multe limbi.



 

La Catedrala Arhiepiscopală și Necropolă Regală din Cetatea Basarabilor, rânduiala a fost săvârșită de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, înconjurat de un sobor preoți și diaconi.

Aceasta aminteşte de prima arătare a Mântuitorului, de după Învierea Sa din morţi, înaintea ucenicilor care se ascundeau de frica iudeilor.

Credincioşii prezenţi în Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş au ascultat Sfânta Evanghelie citită în mai multe limbi ale acestei lumi, prin aceasta arătându-se că Învierea lui Hristos este un act universal.

La final, toți cei prezenți au primit Pastorala de Sfintele Paști a Chiriarhului Eparhiei.

 

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar