news        mail   location

 

Cuvânt de învățătură

 

Mănăstirea cu hramul Nașterea Maicii Domnului  construită în zona Prislop, foarte aproape de comuna argeșeană Dragoslavele, și-a sărbătorit astăzi hramul. Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a săvârsit Sfânta Liturghie Arhierească în Altarul de Vară, împreună cu un sobor de preoti și diaconi.



 

Urmând un traseu destul de greu, încă de la primele ore ale dimineții, foarte multi credinciosi au ajuns la acest sfânt locaș de rugăciune construit într-un peisaj de o rară frumusete.

Pelerinii s-au bucurat anul acesta de prezența unei icoane a Maicii Domnului  care a fost realizată la mănăstirea athonită Vatoped. Aceasta a fost făcută special pentru Eparhia Argeșului și Muscelului, fiind o copie a icoanei Maicii Domnului Paramythia (Mângâietoarea).

În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Pârvu Constantin a fost hirotonit diacon. Și pentru că familia acestuia este binecuvântată de Dumnezeu cu cinci prunci, Înaltpreasfinția Sa a hotărât să-i ofere noului hirotonit  distincția eparhială ,, Crucea Basarabă”, iar doamnei diaconițe Pârvu Irina,  medalia creștin-ortodoxă ,, Sf. Mc. Filoteea”.

În cuvântul de învațătură,  Ierarhul Argeșean a multumit celor care s-au ostenit să ridice acest altar de slujbă, în acest loc binecuvântat și ocrotit de Maica Domnului.

Noul paraclis este construit pe muntele Mogos, numit astfel dupa numele ctitorului, domnul profesor Marcel Mogos, presedintele Obstei Mosnenilor Dragosloveni.

Dupa oficierea Sfintei Liturghii a fost savârsita slujba parastasului pentru mama ctitorului care a purtat din botez numele Maria. Înainte de a trece în lumea veșniciei, aceasta și-a exprimat dorința ca fiul ei să zidească în acest loc o biserică, având în vedere că terenul pe care s-a ridicat acest paraclis aparține familiei Mogos.

 

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar