news        mail   location

 
 

Este potrivit lucru, ca savantul medic neurochirurg Alexandru Ciurea, să-și arate toată osteneala de student și cercetător în domeniu, dar și în operații pe creier, un adevărat  curaj și mai ales atunci când devii specialist este o mare bucurie pentru tine ca ostenitor, dar și pentru pacienții care-și pun nădejdea în celebritățile mondiale.

 

Iată cum curg povestirile, fără hiperbole: „Îmbunătățindu-mi  cunoștințele de chirurgie, am putut să dau examene de rezidențiat, prin care faci primul pas în specialitate. Acum se numește secundariat. Acest examen se dădea, ca și acum, pe țară, cu locuri limitate. Am reușit la acest secundariat să iau loc pe București și locul 5 pe țară...era să obțin loc într-un centru universitar, cum era la noi Bucureștiul, și dacă se putea, într-o clinică universitară, care era maximum pentru care puteai să optezi la pregătirea ta...Am luat totuși decizia să mă îndrept către Spitalul 9, spital la care toată lumea știa că sunt „veseli”, toată lumea spunea că acolo este balamucul...Pe platforma Spitalului 9 erau mai multe specialități. Una era Neurologia, dominatoare, cu foarte multe clinici, cu profesori vestiți în țară, cât și în toată lumea: profesorul Arthur Kreindler, profesorul Vlad Voiculescu și alții. Era clinica de Neurofiziologie, erau clinicile de Psihiatrie și printr-o întâmplare fericită, era și Neurochirurgia, condusă de cunoscutul profesor Constantin Arseni (1912-1994), vestit prin duritatea sa în vorbă și comportament, prin agresivitatea pe care o avea cu personalul, prin severitatea pe care și-o impunea dânsului ca persoană, în contextul de lucru zilnic, și prin felul tranșant cu care vorbea cu pacienții.”

La întrevedere s-au înțeles rapid și a rămas sub „bisturiul” marelui neurochirurg Cosntantin Arseni, înțelegând vorba care se plimba prin saloane: „Cine gustă un an din balamuc, rămâne toată viața!”

Și așa este, dacă gustai un an din acest superb spital, rămâneai în continuare acolo, era o atmosferă extrem de plăcută.

Așa a început savantul Alexandru Ciurea noul drum fără întoarcere în domeniul Neurochirurgiei. Și Domnul Dumnezeu era cu el!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar