news        mail   location

 
 

În ziua de cinstire a Sfântului Mucenic Teodor Tiron, parohia argeșeană Izvoru de Sus din comuna Vedea, protopopiatul Pitești, și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual. În mijlocul credincioșilor din această localitate a ajuns astăzi Înaltpreasfințitul Părinte Calinic Argeșeanul, care a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.



 

 

Cu această ocazie, Ierarhul a săvârșit și slujba parastasului pentru ctitorii și binefăcătorii bisericii trecuți la Domnul.

În cuvântul rostit, Chiriarhul Eparhiei a îndemnat pe cei prezenți să aibă drept model credința și curajul Sfântului Mucenic Teodor Tiron, amintind că fiecare om este chemat să ajungă la asemănarea cu Dumnezeu.

Biserica parohiei Izvoru de Sus cu hramul principal închinat Nașterii Maicii Domnului a fost ridicată în anul 1881. Slujitor în acest sfânt locaș de rugăciune este părintele Ghețea Constantin, preot paroh la parohia Frătici-Vârsești din comuna Vedea, care a fost delegat să suplinească și la biserica parohiei Izvoru de Sus. În această ascultare, părintele Ghețea Constantin a efectuat recent lucrări de înfrumusețare și dotare a bisericii parohiale cu cele necesare desfășurării cultului liturgic.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar