news        mail   location

 
 

Așezământul Eclesial de Misiune Creștin-Ortodoxă din comuna argeșeană Băiculești, satul Mănicești, și-a sărbătorit astăzi ocrotitorul, pe Sfântului Ierarh Meletie, arhiepiscopul Antiohiei –considerat a fi ocrotitorul persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire.



 

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul a oficiat cu această ocazie Sfânta Liturghie în biserica închinată sfântului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

La final, Chiriarhul Eparhiei a săvârșit slujba de sfințire a picturilor realizate pe peretele exterior al bisericii, o reprezentare a rugăciunii Tatăl nostru în imagini folosindu-se limbajul mimico-gestual. Tot în această zi, Ierarhul a sfințit și noua troiță construită pe culmea dealului, în apropierea sfântului locaș de rugăciune.

În cuvântul rostit, Ierarhul Argeșean a evidențiat lucrarea misionară începută în urmă cu 26 de ani la praznicul Bunei Vestiri, care a fost extinsă ulterior la nivel național și european. Arhiepiscopul Argeșean a apreciat toate eforturile depuse pentru ridicarea acestui așezământ ecclesial destinat în mod deosebit persoanelor deficiențe de auz și vorbire.

Această nouă metodă pastoral-misionară ca formă de comunicare și slujire prin Limbajul Mimico-Gestual, a constat în înființarea și dezvoltarea unor programe educaționale în cadrul instituțiilor de învățământ teologic ortodox din cuprinsul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, dar și a dezvoltării și înființării de noi comunități pentru hipoacuzici în cadrul Patriarhiei Române, lucrare la care a contribuit părintele conf. univ. dr. Onu Constantin.

În dorința intensificării misiunii ortodoxe în rândul creștinilor cu probleme de auz și vorbire la nivel eparhial, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitutului Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, în luna aprilie a anului 2017, după amenajarea, pregătirea terenului pentru construcție, achiziționarea materialelor de construcție necesare și asigurarea echipei de meșteri, părintele Onu Constantin începe construirea în satul Mănicești, Comuna Băiculești, Județul Argeș, a actualului Așezământ Religios, lucrare de zidire finalizată în anul 2021.

De-a lungul desfășurării etapelor de construcție, părintele Onu Constantin a fost sprijinit material și moral de o serie de ctitori, donatori, sponsori și oameni iubitori de zidiri sfinte din țară și din diaspora, care au primit astăzi diploma de vrednicie din partea Ierarhului Argeșean .

Activitățile care urmează să fie desfășurate în cadrul acestui Așezământ Eclesial de Misiune Creștin Ortodoxă, atât de către persoanele cu deficiențe de auz și vorbire, dar și de către alți credincioși, au rolul de ajuta și completa lucrarea misionară care se realizează în prezent în țară și străinătate.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar