news        mail   location

 
 

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost organizată astăzi întâlnirea preoților din Protopopiatul Mioveni cu ocazia Conferinței de toamnă, pusă sub tematica generală a Anului Omagial 2022 – „Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”. 

Evenimentul s-a desfășurat în sala de conferințe a protoieriei Mioveni, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a prezidat această întâlnire.

Cei prezenți au avut ocazia să vizioneze filmului realizat de TRINITAS TV  intitulat „Sfântul Grigorie Palama – teologul luminii necreatei”, material care ne îndeamnă să cunoaștem mai bine viața pilduitoare și scrierile Sfântului Ierarh Grigorie Palama.

După acest moment,  Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, a adresat un cuvânt de bun venit preoțimii Protopopiatului Mioveni, amintind în mod deosebit despre  importanța rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.

În cadrul acestei întâlniri s-au purtat discuții pe marginea celor expuse în cadrul referatelor prezentate, precum și pe marginea tematicii Anului omagial. Părintele consilier Andrei Michai a apreciat în mod deosebit  sfaturile pe care Chiriarhul Eparhiei le-a adresat preoților prezenți la acest eveniment, precum și munca depusă de preoții conferențiari.

La finalul conferinței, Ierarhul a mulțumit slujitorilor pentru prezență, îndemnându-i să primească cu smerenie toate încercările pastorației urmând exemplul sfinților isihaști.

Săptămâna viitoare  vor fi organizate conferințele preoțești de toamnă în protopopiatele Costești, Topoloveni și Câmpulung Muscel.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar