news        mail   location

 
 

În ziua de 17 noiembrie, acum 37 de ani, Părintele Arhiepiscop Calinic al Argeșului și Muscelului a fost hirotonit și instalat ca arhiereu-vicar al Eparhiei Râmnicului și Argeșului, cu titlul de Argeșeanul și cu reședința la Mănăstrirea Curtea de Argeș.



 

Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul Mănăstirii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul Corbeni, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul argeșean a mulțumit Bunului Dumnezeu și Maicii Domnului pentru binecuvântările pogorâte asupra spațiului argeșean și muscelean, precum și clericilor, monahilor, monahiilor și credincioșilor, care au slujit în Via Domnului.

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a fost hirotonit arhiereu vicar al Episcopiei Râmnicului și Argeșului la 17 noiembrie 1985, iar în data de 18 noiembrie 1990 a fost înscăunat ca episcop titular al Episcopiei Argeșului și Muscelului, reînființată la 12 februarie 1990.

În data de 26 septembrie 2009 a fost ridicat la demnitatea de Arhiepiscop în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar