news        mail   location

 
 

Praznicul Nașterii Domnului Iisus Hristos a fost cinstit astăzi în toate bisericile din cuprinsul Eparhiei Argeșului și Muscelului.



 

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în Paraclisul Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, din cadrul Centrului Eparhial.

Ierarhul Argeșean a adresat un cuvânt de învățătură: „Când vin încercările de tot felul peste noi, cum ar fi și valurile de viruși, în timpul pandemiilor, este absolut necesar să facem o citire în conștiința noastră și să vedem cu ce am greșit și să ne îndreptăm, adică să punem început bun: „Deci, pocăiți-vă și vă întoarceți, ca să se șteargă păcatele voastre. Ca să vină de la fața Domnului vremuri de ușurare și ca să vă  trimită pe Cel mai dinainte vestit vouă, pe Iisus Hristos” (Fapte 3, 19-20).

Cerem și azi, de Crăciun, ca Domnul Dumnezeu să dea vremuri de ușurare pe întreg Globul Pământesc și să ne vindece de toate relele, alungând orice boală ne-ar cuprinde.

Cerem în rugăciune schimbarea hotărârii Domnului Dumnezeu de a ne pedepsi și în același timp, cerem și schimbarea noastră, întru virtuți creștine, cât mai grabnic.

Și acum, dar și în vremurile care vor veni, se impune de la sine, să fim solidari în toate încercările și doar uniți în iubirea Domnului Dumnezeu vom avea sorți de izbândă.”

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar