news        mail   location

 
 

Se vorbește, adică se analizează, în diferite medii românești și internaționale despre robotică și inteligență artificială. Din capul locului, lucrurile devin limpezi, că inteligența naturală, aceea cu care ne-a înnobilat Domnul Dumnezeu, este cea adevărată și sănătoasă, dar nu întocmai perfectă.

 

Când se pune problema inteligenței artificiale, atunci lucrurile se schimbă fundamental. Cred că pentru oricine este limpede că există o diferență de calitate și cantitate, și nu poate fi perfectă, suverană și fără scăpări. Este construit robotul de către speța umană și atunci este imperfectă orice încercare de a ne da noi buricul pământului, că am descoperit „ața de tăiat mămăliga”. Noi, dorim, fiecare să scăpăm de „gloaba” zilnică, și dacă avem o soție harnică foc, trebuie ca să te orientezi până unde merge artificialul și până unde naturalul.

Iată că însuși doctorul savant, Alexandru Ciurea, o scrie în cartea sa: Sănătatea Creierului – pe înțelesul tuturor, căruia îi mulțumim mereu pentru acest dar științific, în privința robotizării: „Este clar că se fac mari progrese, în toate aceste direcții, dar ce face ca meseria și chirurgia să evolueze este tot mâna umană, tot gândirea este cea care reușește să facă acest lucru. Roboții nu vor înlocui niciodată oamenii, poate doar într-un cadru limitat. Poate că, se va avansa spre perfecționarea specialităților neurochirurgiei: neurochirurgia pediatrică, neurochirurgia tumorală – există leziuni în creier și-n măduva spinării. Neurochirurgia vasculară, aceste operații sunt de domeniul fantasticului. Neurochirurgia traumatică...se face o cranioplastie, în care refacerea este totală pe bază de computer.”

Tehnica de specialitate este uimitoare! Însăși românii fac parte dintre geniile care coparticipă la progresul științelor și mai ales în Medicină. Oricum, să nu uităm niciodată grija de trupul nostru, ca să nu sufere traume, dar nici de prețiosul nostru suflet.

Să nu ne lăsăm atinși de oameni: „Don`t touch me”! Ci doar de Iisus!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar