news        mail   location

 
 

Cea mai mare grijă este să avem plămâni sănătoși! Pe lângă plămânii sănătoși, este necesar să avem și un nas veritabil (sănătos), pentru a putea inspira aerul, absolut necesar. Nu putem trăi fără respirație.

 

Citind cartea doctorului Alexandru Ciurea: Sănătatea Creierului, pe înțelesul tuturor, găsim recomandarea: „Un alt elemental esențial în menținerea sănătății mintale este aerul. Avem nevoie de aer cât mai curat, asta știu din copilărie. Mergeți într-o pădure (care din nefericire se taie) și respirați aer curat. Nu trebuie să știi multă medicină, multă filosofie, ca să realizezi că oxigenul curat face bine. Oxigenul intră în căile respiratorii, după aceea în creier. Cu cât avem un creier mai oxigenat, cu atât judecăm mai bine, ne comportăm mai bine, funcționăm mai bine și rămânem mai tineri. Cu cât stăm într-o atmosferă mai îmbâcsită, mai poluată, creierul funcționează mai prost. S-a dovedit că numărul de boli neurovasculare și de boli neurodegenerative crește în zonele poluate (cele mai multe cazuri fiind în Finlanda, SUA, Canada, Islanda, Suedia, Elveția, Norvegia, Danemarca, Olanda, Belgia). Trebuie să facem totul pentru a ieși din această poluare, mai ales că avem posibilitatea de a avea o viață cât mai curată din punctul de vedere al respirației.

Cel mai grav, apar stările depresive și cancerele în populația României. Bucureștiul are 75% poluare, iar Beijingul 80% poluare. Aici vrem să ajungem? Realizați situația în care ne aflăm? Dragi români, dragi bucureșteni, aici trăim cu toții! Opriți poluarea aceasta care distruge structura umană, a noastră și a copiilor noștri.”

Oricum, zicem și noi, dragi români, avem norocul de ceva ozon (aer curat) mai bun ca la alte popoare. La noi s-a lichidat toată industria grea, poluantă, dar vine poluarea de la vecinii care au furnale și fabrici toxice pentru viața noastră.

Nasul sus, prin Cosmos, poate este aer mai curat!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar